Home

Aantal bezoekers

mod_vvisit_counterVandaag58
mod_vvisit_counterGisteren222
mod_vvisit_counterDeze week595
mod_vvisit_counterDeze maand3589
mod_vvisit_counterAltijd379652

Realisatie website:
EZ Webdesign - EaZy to use websites & software
Stichting Buitenring Nee te Heerlen
TV-volume thuis als op Buitenring? Afdrukken
vrijdag 01 juni 2018 07:15

logo-no-regretIk stuit vaak op de vraag in hoeverre anderen in je thuisbioscoop het volume verhogen. Dat is natuurlijk interessant om te weten wanneer je je nog steeds in een dergelijke "vindfase" bevindt. Durf je te overdrijven als het een beetje rommelt? Of is dat niets? Helaas kan de vraag zelfs niet worden beantwoord. Mag het volume van de Home Cinema Set echt zo hoog zijn als het geluid op een buitenring?

Lees meer...
Provincie publiceert Buitenring nieuwsbrief nr. 12 Afdrukken
vrijdag 13 februari 2015 10:40

logo-no-regretIn haar recente Buitenring nieuwsbrief geeft de provincie een overzicht van de werkzaamheden en archeologische vondsten bij de aanleg van de no-regret weggedeelten. In de brief wordt niet verwezen naar de bodemprocedure bij de Raad van State; de einduitspraak wordt komende weken verwacht.

Lees meer...
 
Provincie inventariseert knelpunten onderliggend wegennet Afdrukken
donderdag 22 januari 2015 17:52

logo-wegwerkzaamhedenOm een goed en compleet beeld te krijgen van de knelpunten van de beoogde Buitenring op het onderliggend wegennet, heeft de provincie per gemeente een interview gehouden. Daarbij is gevraagd om voor de eigen gemeente de knelpunten ten aanzien van verkeersveiligheid en doorstroming te benoemen. Om geen knelpunten te vergeten is bewust gekozen om bij de inventarisatie een (eventuele) nieuwe knelpuntenlijst op te stellen en niet de inspraakreacties op het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) of andere gemeentelijke reacties uit het verleden als basis te gebruiken. Dit heeft geresulteerd in een lijst met 42 knelpunten.

Lees meer...
 
Live volgen hoe er dag en nacht gejakkerd wordt op de snelwegen Afdrukken
maandag 29 december 2014 23:04

logo-snelle-autoSnelheden van meer dan 250 kilometer per uur associeer je misschien alleen met Duitse snelwegen, maar niets is minder waar. Ook in Nederland racen automobilisten over het asfalt, zo blijkt. Vandaag werd bij Venlo 280 km/uur gemeten. Dat belooft wat voor de Buitenring, waar de maximale snelheid van de beoogde ringweg ongeveer iedere vijf kilometer verandert.

Lees meer...
 
Provincie neemt loopje met natuurcompensatie Buitenring Afdrukken
donderdag 25 december 2014 11:44

logo-volkstuintjes1"Grote plannen volkstuintjes!" aldus het Limburgs Dagblad. "Het complex van volkstuinvereniging In de Lemmender in Brunssum-Noord krijgt er volgend jaar een flink stuk grond bij dankzij de Buitenring. Voor de aanleg van de Buitenring moet er compensatiegroen komen. Ruimte voor een buurtmoestuin of schoolhofjes. Ook denkt men aan een parkje met volkstuintjes of een tuin voor scholieren." Enkele verenigingsvoorzitters in de krant lijken al blij te zijn gemaakt. Maar wat is dat eigenlijk, compensatiegroen? Is ieder keurig gemaaid grassprietje of gekweekte krop sla op te vatten als natuurcompensatie? Een kritische redaktionele analyse.

Lees meer...
 
Handout van advocaat Vereniging Natuurmonumenten Afdrukken
zondag 21 december 2014 11:30

logo-natuurmonumenten compressedTijdens de rechtzitting bij de Raad van State op 18 december overhandigde mr Godert van der Feltz een samenvatting van zijn juridische argumenten tegen het verweer van de provincie. De provincie had op de valreep aan adviesbureau Antea opdracht gegeven om het arrest van het Europese Hof van Justitie te relativeren als het gaat om de Buitenring. Deze samenvatting van appellant Natuurmonumenten maakt nu deel uit van het dossier. De uitspraak in de bodemprocedure wordt op zijn vroegst in maart 2015 verwacht.

Lees meer...
 
Hard tegen hard tijdens zitting bodemprocedure 18 december 2014 Afdrukken
vrijdag 19 december 2014 07:26

logo-staatsraad5x compressedOp 18 december hield de Raad van State haar laatste zitting over de Buitenring. De drie rechters hebben in 2011 ook de zaak behandeld, en vernietigden toen het besluit van PS. Centraal stond tijdens deze zitting de reaktie van PS en appellanten op de uitspraak van het Europese Hof van Justitie over stikstofdepositie in europees beschermde natuurgebieden. Volgens de landsadvocaat is er weliswaar een verhoogd stikstofgehalte aanwezig in de Natura 2000-gebieden, maar kan de flora ter plaatse desondanks op dit moment nog gedijen. Een kleine verhoging van de stikstof in de lucht vanwege autoverkeer zou om die reden geen probleem moeten zijn. Appellanten, waaronder de Vereniging Natuurmonumenten, bestreden deze visie.

Lees meer...
 
Tracébesluit A2 blijft in stand; uitspraak gunstig voor beroep tegen Buitenring Afdrukken
woensdag 10 december 2014 10:57

logo-hamerDe Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in een uitspraak van vandaag (10 december 2014) het tracébesluit 'A2 's-Hertogenbosch – Eindhoven' van de minister van Infrastructuur & Milieu definitief in stand gelaten. Het tracébesluit van juni 2011 regelt de verbreding van de A2 tussen de aansluiting Veghel op de A2 en de aansluiting Ekkersrijt op de A58. Dit weggedeelte is inmiddels al verbreed. Tegen het tracébesluit waren Stichting Overlast A2 Vught en omstreken en een groot aantal inwoners van Vught in beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak.

Lees meer...
 
Natuurmonumenten bestrijdt ecologisch betoog van de provincie Afdrukken
woensdag 10 december 2014 08:46

logo-Veenorchis  2 In een reaktie op het onlangs ingediend rapport van bureau Ecologica bij de Raad van State toont ecologe ir. Cynthia Burger van de Vereniging Natuurmonumenten aan hoe de laatste exemplaren van beschermde planten door de Buitenring zullen worden vernietigd. Volgens haar rammelt het onderzoek van Ecologica en voegt het niets toe aan eerdere rapporten van de provincie uit januari 2013.

Lees meer...
 
Planbureau Leefomgeving: "Uitvoering beoogde wet PAS risicovol" Afdrukken
vrijdag 05 december 2014 21:38

logo-heide-boomIn een brief van 7 november wijst het Planbureau voor de Leefomgeving op de risico's die kleven aan het invoeren van de nieuwe wetgeving PAS (Programmatische Aanpak Stikstof): "Gezien de onzekerheden in de uitvoering van het programma bestaat het risico dat in een aantal gebieden het vereiste natuurherstel uitblijft. De overheid geeft daar dan op voorhand ontwikkelingsruimte vrij die er achteraf gezien niet blijkt te zijn, waardoor de natuur ter plekke verder achteruit gaat."

Lees meer...
 
Appellant stichting StopBuitenring Brunssum reageert op nieuwe onderzoeken Buitenring Afdrukken
donderdag 04 december 2014 10:37

logo-stopbuitenringIn reaktie op de nieuwe onderzoeken waar de provincie opdracht toe gaf legt de stichting StopBuitenring te Brunssum de vinger op diverse zere plekken. "Het nieuw rapport van Antea en Ecologica is behoorlijk van omvang en het is voor ons niet mogelijk om dit rapport op korte termijn van een grondige reactie te voorzien. Het tijdstip van indienen doet ons vermoeden dat er naar een gewenste uitkomst toegerekend is bij het tot stand komen van dit rapport. Wij ergeren ons aan het feit dat de Provincie meent met 'koopbare' rapporten haar gelijk aan te tonen."

Lees meer...
 
Natuurmonumenten en Milieufederatie voelen zich overvallen in bodemprocedure Afdrukken
donderdag 04 december 2014 09:30

logo-van-der-feltz1Tot verbazing van appellanten presenteert de provincie weer nieuwe onderzoeken op de valreep in de bodemprocedure. Op 18 december is de laatste hoorzitting voorafgaand aan de uitspraak in maart 2015. De onderzoeken maakten geen deel uit van het Buitenring-besluit van Provinciale Staten in 2012. Hoe onbehoorlijk is dit voor de procesorde, zo vragen Natuurmonumenten en de Milieufederatie zich af in een schriftelijke reaktie aan de rechtbank in Den Haag.

Lees meer...
 
Meer artikelen...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 30