Home

Aantal bezoekers

mod_vvisit_counterVandaag27
mod_vvisit_counterGisteren186
mod_vvisit_counterDeze week213
mod_vvisit_counterDeze maand1596
mod_vvisit_counterAltijd340503

Raamposter bestellen

Heeft u nog geen raamposter ontvangen?

Klik dan hieronder om een gratis raamposter te bestellen:

poster_bestellen_3d

 


Realisatie website:
EZ Webdesign - EaZy to use websites & software
Stichting Buitenring Nee te Heerlen
Provincie Limburg mag klein deel tracé Buitenring aanleggen bij Avantis Afdrukken
zondag 08 juni 2014 08:00

logo-avantisDe provincie Limburg mag beginnen met de aanleg van het tracédeel van ongeveer 700 meter tussen de rotonde van Avantis en de Hamstraat ten zuiden van Kerkrade. De Raad van State heeft het inpassingsplan destijds bijna helemaal geschorst. De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft de eerder opgelegde schorsing van het inpassingsplan 'Buitenring Parkstad Limburg' op enkele onderdelen opgeheven. Dat blijkt uit een uitspraak van 3 juni 2014.

Lees meer...
 
Uitspraak Europees Hof mogelijk gevolgen voor vergunning zoutwinning Afdrukken
vrijdag 23 mei 2014 13:31

logo-slakDe Waddenvereniging eist nieuw onderzoek naar het verdwijnen van wadplanten door zoutwinning. Deze eis is een gevolg van de uitspraak die het Europees Hof van Justitie vorige week deed over de uitbreiding van de A2 bij Vught, aldus de website van de vereniging. Het Hof concludeerde dat de Nederlandse regering alleen onder strenge voorwaarden mag ingrijpen in een beschermd natuurgebied, ook als de natuur elders gecompenseerd wordt. Volgens het Hof mag dergelijke compensatie alleen als er geen alternatieven zijn én de activiteit dwingend noodzakelijk is. De Waddenvereniging, Natuurmonumenten en de Vogelbescherming vragen zich af of bij zoutwinning niet ook sprake is van compensatie.

Lees meer...
 
Verslag zitting in Den Haag over voorlopige voorziening Afdrukken
donderdag 22 mei 2014 22:17

logobuitenring.netOp onze collega-website van de aktiegroep Geen Buitenring vindt u een verslag van de aanwezige appellanten op de zitting van de voorzieningenrechter, mr Van Buuren, van de Raad van State op 21 mei. Inzet van de zitting was het verzoek van de provincie om ten tweede maal een stuk (600 meter) van de geplande Buitenring alvast aan te mogen leggen (Kerkrade), vooruitlopend op het vonnis in de bodemprocedure.

Klik hier.

 
Erik Koppe reageert wel, of niet? Afdrukken
zaterdag 17 mei 2014 23:52

logo-koppe-provinciehuisLokale zender L1 schrijft op haar website: Gedeputeerde Erik Koppe laat weten dat de provincie naar de uitspraak gaat kijken en pas daarna met een inhoudelijke reactie komt. "De Raad van State zou het als jurispredentie kunnen zien voor de Buitenring, maar ik maak me vooralsnog geen zorgen. (einde citaat)". Hoezo geen zorgen? Onder deze omstandigheden? Wat wordt hier gezegd?

Lees meer...
 
Europees Hof van Justitie volgt advies advocaat-generaal Afdrukken
vrijdag 16 mei 2014 13:36

logo-europees-hof3Op 15 mei heeft de hoogste rechter in Luxemburg in een arrest de prejudiciële vragen beantwoord die door de Raad van State waren gesteld over de bescherming van natura 2000-gebieden. Zoals werd verwacht, volgt het Hof het advies van advocaat-generaal Eleanor Sharpston. Natura 2000-gebieden kunnen niet zomaar aangetast worden, ook al liggen er compensatieplannen in het verschiet. Eerst moeten de respectievelijke Nederlandse overheden de dwingende noodzaak voor aantasting hard maken, en vervolgens serieus onderzoek doen naar alternatieven, voordat er sprake kan zijn van een compensatietraject. Dit is in Eindhoven (A2) en in Parkstad (BPL) niet gebeurd. Hiermee staan beide inpassingsplannen op losse schroeven bij de Raad van State.

Lees meer...
 
Informatiecentrum Buitenring in Nuth iedere woensdagmiddag open Afdrukken
maandag 05 mei 2014 20:43

logo-informatiecentrum2Het bureau Infraprojecten heeft een informatiebureau Buitenring geopend aan de Industriestraat 2a in Nuth (industrieterrein voorbij de Makro). Het is iedere woensdagmiddag van 13:30 uur tot 16:00 uur geopend voor publiek. Tijdens deze uren staan medewerkers van het project klaar om vragen over de Buitenring te beantwoorden.

Lees meer...
 
Duitse snelwegen in slechte staat Afdrukken
zondag 04 mei 2014 20:37

logo-wegreparatie2Het Duitse wegennet is in dramatisch slechte staat, aldus de NOS. De omroep meldt dat het onderhoud aan de Duitse snelwegen jarenlang kind van de rekening is geweest ten voordele van prestigeobjecten. Intussen werd er veel te weinig geïnvesteerd in het slechte asfalt en de gammele bruggen van het Duitse wegennet. Om de infrastructuur structureel te verbeteren, is ieder jaar 7 miljard euro nodig. Premier Albig van deelstaat Sleeswijk-Holstein stelde recent voor om alle Duitsers 100 euro extra te laten betalen voor noodzakelijk onderhoud, maar daarvoor kreeg hij weinig applaus. Iedereen wil de infrastructuur verbeteren, maar zonder ervoor te betalen, aldus de NOS.

Lees meer...
 
Controlecommissie PS oordeelt negatief over risico's Buitenring Afdrukken
vrijdag 02 mei 2014 14:15

logo-rekenmachineIn een schrijven aan PS geeft de controlecommissie van GS aan dat er op dit moment grote (financiële) risico's kleven aan het Buitenringproject. De gewogen risico's die begin 2014 zijn gewogen, betekenen dat de provincie afstevent op een overschrijding van haar budget met tenminste 1,9 miljoen euro. Het mogelijk vernietigen van het inpassingsplan door de Raad van State blijft het grootste risico van het project. Daarnaast staan de planning en financiën ook door andere factoren zwaar onder druk, aldus de controlecommissie.

Lees meer...
 
Natuurmonumenten en Milieufederatie schrijven naar Raad van State Afdrukken
dinsdag 29 april 2014 12:00

logo-natuurmonumenten compressedIn een reaktie aan de Raad van State hebben Natuurmonumenten en de Milieufederatie een groot aantal argumenten opgesomd waarom de voorlopige voorziening van 2012 niet nog verder mag worden opgerekt. De provincie heeft begin april 2014 verzocht nog een deel van de voorlopige schorsing van het inpassingsplan op te heffen, nu ook voor zogenaamde "no-regret weggedeelten" bij Kerkrade.

Lees meer...
 
Provincie publiceert Voortgangsrapportage Buitenring project 2013 Afdrukken
dinsdag 29 april 2014 10:01

logo-BPL3 cIn een brief aan Provinciale Staten geeft de provincie aan wat de problemen waren eind 2013 met het Buitenring project. De planning en financiën van het project staan zwaar onder druk door een aantal risico's dat zo goed als zeker een feit wordt. Zo kan het opheffen van de schorsing voor wegvak 6 in 2013 niet worden aangevraagd omdat een aantal percelen niet in eigendom is. Ook duurt de behandeling in het parlement en de invoering van de nieuwe wetgeving Programmatische Aanpak Stikstof langer dan berekend was.

Lees meer...
 
'Neanderthalers trokken over Buitenring' Afdrukken
vrijdag 25 april 2014 17:20

logo-rondleiding-groeve1"Op het tracé van de Buitenring tussen Amstenrade en Hoensbroek is mogelijk een nederzetting gevonden van Neanderthalers", aldus lokale zender L1. "Als het daadwerkelijk om een nederzetting gaat, is dat een zeer zeldzame vondst. Verder onderzoek moet dat nog uitwijzen. Neanderthalers hebben tussen de 400.000 en 40.000 jaar geleden door Limburg getrokken. Vrijdag was er een rondleiding in de groeve waar de opgravingen plaatsvinden. Bedoeld voor amateur-archeologen en omwonenden", aldus lokale omroep L1. De verontwaardiging bij appellanten is groot.

Lees meer...
 
Meer artikelen...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 27