Home

Aantal bezoekers

mod_vvisit_counterVandaag34
mod_vvisit_counterGisteren186
mod_vvisit_counterDeze week220
mod_vvisit_counterDeze maand1603
mod_vvisit_counterAltijd340511

Raamposter bestellen

Heeft u nog geen raamposter ontvangen?

Klik dan hieronder om een gratis raamposter te bestellen:

poster_bestellen_3d

 


Realisatie website:
EZ Webdesign - EaZy to use websites & software
Stichting Buitenring Nee te Heerlen
Schade door de Buitenring, hoe regel je dat? Afdrukken
woensdag 23 april 2014 07:50

logo-wegenbouw-wagenBij de realisatie van de Buitenring kan het zijn dat u overlast, nadeel of schade ondervindt van het project. In bepaalde gevallen kunt u dan aanspraak maken op een compensatie of een vergoeding van schade. Het gaat om bouwschade, nadeelcompensatie en planschade. Hoe gaat dit in zijn werk?

Lees meer...
 
Tweede verzoek aan Raad van State om gedeelte Buitenring aan te leggen Afdrukken
woensdag 09 april 2014 20:21

logo-bpl2 compressedDe Provincie Limburg heeft bij de Raad van State een tweede verzoek ingediend om een gedeelte van de Buitenring Parkstad Limburg te mogen aanleggen. Het gaat om het wegdeel tussen de rotonde Avantis en de Hamstraat in Kerkrade.

Lees meer...
 
Rijk voorziet problemen met PAS na uitspraken advocaat-generaal Hof Luxemburg Afdrukken
donderdag 03 april 2014 15:38

logo-sharon-dijksmaDe invoering van de nieuwe wet "Programmatische Aanpak Stikstof" in 2014 wordt bemoeilijkt door de uitspraak van de advocaat-generaal, Eleanor Sharpston, over Natura 2000-gebieden, aldus staatssecretaris Sharon Dijksma vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Sharpston heeft op 27 februari jl. een advies uitgebracht aan het Hof van Justitie in Luxemburg over de prejudiciële vragen die de Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, heeft gesteld in de zaak over het Tracébesluit A2 Den Bosch-Eindhoven. Dit advies heeft negatieve gevolgen voor het project Buitenring Parkstad Limburg, maar ook voor de soepele invoering van de PAS.

Lees meer...
 
Raad van State: bewonersbelang in Landgraaf groter dan belang transportondernemingen Afdrukken
woensdag 02 april 2014 22:01

logo-rechterhamerOp 2 april heeft de Raad van State het beroep van vereniging Transport en Logistiek Nederland tegen nachtelijke sluiting voor met name vrachtverkeer van de Grensstraat in Landgraaf ongegrond verklaard. De zaak was al eens in maart 2013 voorgelegd aan de rechtbank Maastricht, de Raad van State bevestigt nu het vonnis van deze lagere rechtbank. De Afdeling ziet met de rechtbank geen aanleiding voor het oordeel dat onvoldoende rekening is gehouden met de belangen van de transportsector.

Lees meer...
 
Provincie publiceert werkschema MNO-Vervat 2014 Afdrukken
zondag 30 maart 2014 15:08

logo-bpl-tekeningIn een overzicht aan de statenleden maakt de provincie bekend in welke week van 2014 werkzaamheden aanvangen voor de zogenaamde no-regret weggedeelten. Het betreft hier stukken van een  eventuele Buitenring in Hoensbroek, Brunssum en Kerkrade waarover echter geen verkeer zal rijden, in afwachting van de uitspraak van de Raad van State eind 2014-begin 2015.

Lees meer...
 
Ron Meyer (SP Heerlen) gekozen tot Beste Raadslid van Nederland Afdrukken
woensdag 19 maart 2014 08:57

logo-beste-raadslid1Tijdens het tv-programma Pauw & Witteman kreeg Ron Meyer van de SP Heerlen gisteravond de prijs voor Beste Raadslid van Nederland. Van de duizenden kandidaten werd hij uiteindelijk gekozen. Tot de laatste vier behoorden de Groningse Anne Kuik (CDA), Gerdien Rots (CU) uit Zwolle, de Venlose PvdA’er Vera Tax en Ron Meyer (SP) uit Heerlen. Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken reikte de prijs uit.

Lees meer...
 
Tweede doorstart Buitenringplan na vernietiging lijkt uitgesloten Afdrukken
woensdag 12 maart 2014 13:19

logo-turborotondeIs een tweede doorstart van het Buitenringplan mogelijk? In deze redactionele analyse leggen we uit hoe problematisch dat zal zijn. Redelijkerwijs zal de provincie er niet aan beginnen. Bij een tweede doorstart zijn problemen bij het aantonen van nut en noodzaak, bij het hardmaken van dwingende redenen van openbaar belang, bij het bewijzen dat er geen alternatieven zouden bestaan en bij het compenseren van verloren gegane Natura 2000-gebieden. Er zijn grote problemen bij de financiering, het onderliggend wegennet, het draagvlak bij gemeenten en het vertrouwen in de politiek.

Lees meer...
 
L1 interviewt gedeputeerde Erik Koppe over Buitenring Afdrukken
maandag 10 maart 2014 21:54

logo-erik koppe kopieIn een vraaggesprek vandaag met lokale zender L1 beantwoordt gedeputeerde Erik Koppe (VVD) enkele vragen van de interviewer. Aanleiding is het advies dat advocaat-generaal Eleanor Sharpston vorige week uitbracht aan het Europese Hof van Justitie.  Zij bekritiseert de aantasting van Natura 2000-gebieden bij de aanleg van de A2 tussen Eindhoven en Den Bosch en de voorgestelde compensatiemaatregelen. De gedeputeerde houdt zich op de vlakte.

Lees meer...
 
Lokale zender L1: "Mogelijk negatief advies voor Buitenring" Afdrukken
maandag 10 maart 2014 16:10

logo-l1De aanleg van de Buitenring in Parkstad zou wel eens niet kunnen doorgaan, aldus de website van lokale zender L1. De advocaat-generaal schrijft in een advies aan het Europees Hof dat bij de verbreding van de A2 in Noord-Brabant onvoldoende rekening is gehouden met de natuur. Als het Europees Hof het advies van de advocaat opvolgt zal dat volgens de Stichting Stop Buitenring betekenen dat er alternatieven gezocht moeten worden voor de Buitenring Parkstad Limburg.

Lees meer...
 
'Negatief Europees advies van belang voor Buitenring' Afdrukken
zondag 09 maart 2014 12:41

logo-dagblad-de-limburgerDagblad De Limburger schrijft: "Tegenstanders van de Buitenring putten hoop uit een advies aan het Europees Hof in een vergelijkbare zaak. Hoewel het asfalt er al ligt, zouden extra rijstroken van de A2  niet in gebruik mogen genomen omdat de regelgeving niet is nageleefd. Dit advies van de Advocaat-Generaal, dat doorgaans wordt overgenomen door het Europees Hof, kan gevolgen hebben voor de Buitenring-procedure.

Lees meer...
 
Ger Luit: Buitenring exit? Afdrukken
vrijdag 07 maart 2014 23:59

logo-ger-luit 0000"Het wordt tijd voor een exit-strategie voor de Buitenring", aldus Ger Luit uit Brunssum die als secretaris van de stichting Stop Buitenring te Brunssum een belangrijke appellant is tegen het inpassingsplan Buitenring Parkstad Limburg. Deze stichting vertegenwoordigt tientallen inwoners van Parkstad. Naar aanleiding van de ontwikkeling bij het Europese Hof voor Justitie in Luxemburg licht hij in een persbericht voor zijn achterban zijn opvattingen toe over de stand van zaken rond de rechtszaak.

Lees meer...
 
Meer artikelen...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 27