Home

Aantal bezoekers

mod_vvisit_counterVandaag34
mod_vvisit_counterGisteren186
mod_vvisit_counterDeze week220
mod_vvisit_counterDeze maand1603
mod_vvisit_counterAltijd340511

Raamposter bestellen

Heeft u nog geen raamposter ontvangen?

Klik dan hieronder om een gratis raamposter te bestellen:

poster_bestellen_3d

 


Realisatie website:
EZ Webdesign - EaZy to use websites & software
Stichting Buitenring Nee te Heerlen
NOS: 'Verbreding A2 botst met EU-regels' Afdrukken
vrijdag 07 maart 2014 16:57

logo-nos'De verbreding van de snelweg A2 tussen Den Bosch en Eindhoven voldoet niet aan de Europese regels', aldus de NOS op haar website. 'Dat zegt de advocaat-generaal van het Europese Hof van Justitie. Het hof volgt meestal dat oordeel. Wanneer het besluit valt, is nog niet duidelijk, maar door het advies van het hof ziet het ernaar uit dat de Raad van State het besluit over het verbreden van de A2 zal vernietigen. Volgens de gemeente Vught zijn de gevolgen van het advies van het Europese Hof van Justitie groot, maar niet helemaal te overzien.'

Lees meer...
 
Advocaat-generaal in Luxemburg adviseert A2-Eindhoven af te keuren Afdrukken
woensdag 05 maart 2014 10:20

logo-sharpstonEuropees advocaat-generaal mevr. Eleanor Sharpston heeft vandaag een onafhankelijk advies afgegeven aan het Hof van Justitie in Luxemburg over de A2 bij Eindhoven. De Raad van State heeft de beraadslagingen over het inpassingsplan Buitenring Parkstad Limburg opgeschort totdat het Hof in Luxemburg in deze soortgelijke zaak heeft beslist. De conclusie van de advocaat-generaal bindt het Hof van Justitie niet. De advocaten-generaal hebben tot taak, in volledige onafhankelijkheid het Europese Hof een juridische oplossing te bieden voor een concrete geschil. De rechters van het Hof gaan zich buigen over de A2-zaak; op een latere datum dit jaar volgt de uitspraak.

Lees meer...
 
Buitenring goed voor lokale bouwbedrijven? Afdrukken
vrijdag 28 februari 2014 14:57

logo-trucksmall2Een rondgang langs de bouwaktiviteiten in Brunssum en Hoensbroek laat zien dat onderaannemers uit de Randstad worden ingeschakeld voor de werkzaamheden. Dit staat haaks op de toezeggingen gedaan in Provinciale Staten door de gedeputeerde. De vrachtwagens die nu aan en af rijden blijken uit onder andere Woerden en Oudewater afkomstig te zijn. Bevordert hoofdaannemer MNO Vervat uit Nieuw-Vennip vooral vrienden uit zijn buurt?

Lees meer...
 
Minister Schulz verlaagt snelheid op A10 en A13 Afdrukken
dinsdag 25 februari 2014 10:53

logo-milieudefensie"Minister Schultz van Haegen komt er niet onderuit om de maximumsnelheid op de A10 en 13 te verlagen", aldus Milieudefensie. Afgelopen maanden is in twee rechtszaken geoordeeld dat de gezondheid van omwonenden belangrijker is dan harder rijden. De verkeersminister laat vandaag weten dat de maximumsnelheid op de A10 en de A13 eind maart weer naar 80 kilometer per uur gaat. "Na twee rechtszaken waarin de rechter oordeelde dat de extra vervuiling en de gezondheidsschade voor de omwonenden onvoldoende gewogen waren in het besluit om de maximumsnelheid te verhogen, draait Schultz het besluit dan toch terug", aldus Ivo Stumpe, campagneleider verkeer van Milieudefensie.

Lees meer...
 
Gedeputeerde Staten: 'Buitenringproject kent grote risico's' Afdrukken
zondag 09 februari 2014 15:24

logo-speelgoed-vrachtautosIn een schrijven op 7 februari aan de controlecommissie van PS heeft gedeputeerde Koppe laten weten dat er grote risico's kleven aan het Buitenringproject. "De definitieve uitspraak van de Raad van State is allesbepalend voor de verdere ontwikkeling van de BPL en daarmee het grootste risico van het project. Een ander risico is dat de gemeente Kerkrade heeft laten weten geen instemming te geven voor de realisatie van een tweetal wegvakken en dat zij onder voorwaarden kan instemmen met wegvak 14. Tevens speelt het risico dat een aantal particuliere gronden niet kunnen worden ingebracht. Evenmin zijn er goede afspraken gemaakt met de Belastingdienst over het risico van de BTW-problematiek."

Lees meer...
 
Koppe: vernietiging Buitenringplan is realistisch Afdrukken
vrijdag 07 februari 2014 14:53

logo-koppe4In ons vorig artikel van 5 februari over de Enci schreef deze redaktie: "Bij de rechtszaak over de Natura 2000-wetgeving en de Enci houdt de Raad van State in 2014 vast aan het zwaar beschermingsregime Natura 2000 en gaat zij een vernietiging van een provinciaal besluit niet uit de weg." Gedeputeerde Koppe erkent inmiddels deze mogelijkheid vandaag in Dagblad De Limburger: "Koppe erkent dat het best zou kunnen dat het integrale plan Buitenring wordt vernietigd", aldus de krant.

Lees meer...
 
Raad van State vernietigt milieuvergunningen Enci Maastricht Afdrukken
woensdag 05 februari 2014 11:21

logo-rechterhamerDe milieuvergunningen voor de klinker- en cementfabriek van Enci en de mergelwinning in de groeve van de Sint-Pietersberg zijn vernietigd. Gedeputeerde Staten Limburg had de vergunningen in 2010 verleend. Dit blijkt uit een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van vandaag (5 februari 2014). Zowel Stichting Enci Stop als Enci zelf was tegen de vergunningen in beroep gekomen. De stichting vindt dat het provinciebestuur strengere eisen had moeten stellen aan de uitstoot van onder meer stof en zwaveldioxiden, terwijl Enci juist vindt dat de vergunning te streng is. Tegen de uitspraak van de Raad van State is geen hoger beroep mogelijk. Dit is een juridische tegenvaller voor Gedeputeerde Staten.

Lees meer...
 
'Te weinig regels tegen vriendjespolitiek' Afdrukken
woensdag 05 februari 2014 11:29

logo-handdrukPolitieke partijen in Europa zouden meer regels moeten opstellen om vriendjespolitiek en belangen-verstrengeling te voorkomen, aldus Dagblad De Limburger. Op dit moment zijn dergelijke regels er vaak niet of zijn te zwak. Dat blijkt uit het eerste anti-corruptierapport van de Europese Commissie dat afgelopen maandag werd gepubliceerd. De kans op corruptie is groter op regionaal en lokaal niveau, aldus het rapport.

Lees meer, klik hier.

 
'Burgers zijn peperdure megaprojecten spuugzat' Afdrukken
zondag 26 januari 2014 19:06

logo-de-telegraafIn De Telegraaf van 25 januari 2014 verscheen een pagina-groot artikel getiteld “Burgers zijn peperdure megaprojecten spuugzat” en met als ondertitel “Weg met prestigepaleizen”. In dit artikel worden 10 projecten genoemd welke grote groepen Nederlanders totaal overbodig vinden. Op de negende plaats staat de Buitenring Parkstad Limburg.

Lees meer...
 
Lokale partij PAK-Brunssum zet verkiezingsstrijd tegen Buitenring in Afdrukken
zondag 26 januari 2014 14:54

logo-pak-19maartIn een huis-aan-huis folder zet de lokale politieke partij PAK-Brunssum de toon voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. Op Youtube is een filmpje geplaatst die de omvang weergeeft van de natuurvernietiging tengevolge van de Buitenring.

Lees meer...
 
Inloopbijeenkomst in Brunssum over start aanleg Buitenring Afdrukken
vrijdag 24 januari 2014 10:51

logo-deel-buitenring-229x172Op dinsdag 4 februari 2014 organiseert de Provincie in D'r Brikke Oave, Brunssum, een inloopbijeenkomst over de aanleg van de Buitenring. Medio februari starten de bouwwerkzaamheden voor het wegdeel van de Buitenring Parkstad Limburg ten noorden van Heerlen en Brunssum. De inloopbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 4 februari tussen 16.30 uur en 20.30 uur in D’r Brikke Oave, Lindeplein 5a te Brunssum.

Lees meer...
 
Meer artikelen...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 4 van 27