Home

Aantal bezoekers

mod_vvisit_counterVandaag34
mod_vvisit_counterGisteren186
mod_vvisit_counterDeze week220
mod_vvisit_counterDeze maand1603
mod_vvisit_counterAltijd340511

Raamposter bestellen

Heeft u nog geen raamposter ontvangen?

Klik dan hieronder om een gratis raamposter te bestellen:

poster_bestellen_3d

 


Realisatie website:
EZ Webdesign - EaZy to use websites & software
Stichting Buitenring Nee te Heerlen
'Overheid laat zich telkens inpakken door bedrijfsleven' Afdrukken
dinsdag 21 januari 2014 17:20

logo-ipadBestuurders ontberen financiële kennis en laten zich keer op keer inpakken door het bedrijfsleven, constateert hoogleraar accountancy Marcel Pheijffer in het blad Binnenlands Bestuur. "Bestuurders worden uitgespeeld door sluwe en slimme ondernemers. Het is verbazingwekkend dat in nieuwe projectplannen voor infrastructuur of automatisering onvoldoende rekening wordt gehouden met onvoorziene uitgaven, terwijl wereldwijd de ervaring is dat grote projecten structureel enorme overschrijdingen hebben. Politici kijken vier, hooguit acht jaar vooruit. Ze zijn uiteindelijk vaak niet afrekenbaar op hun daden."

Lees meer, klik hier

 
Besluit 100 km/u op A10-west vernietigd Afdrukken
vrijdag 17 januari 2014 23:51

logo-Schultz-van-Haegen1De rechtbank in Amsterdam heeft een streep gehaald door het besluit van minister Schultz om de snelheid op de A10-west te verhogen van 80 naar 100 kilometer per uur. Milieudefensie en de gemeente Amsterdam stapten eind november naar de rechter om een snelheidsverlaging af te dwingen. De rechtbank zegt dat er te veel fijnstof langs het traject is gemeten, ook bij woningen. Minister Schultz concludeerde dat de waarden niet werden overschreden, maar zij baseerde zich op één meetpunt. Onderzoekers plaatsten daarna meer meetpunten en zagen wel een overschrijding van de toegestane waarden fijnstof langs de A10. De rechtbank vindt dat van doorslaggevende betekenis. Vooraf had de minister aangegeven in haar gelijk te staan en de uitspraak met vertrouwen tegemoet te zien.

Lees meer, klik hier

 
Minister door VVD ingezet voor L42n lobby richting Duitsland Afdrukken
zondag 12 januari 2014 12:26

logo-nos-schulz2In een brief aan minister-president Hannelore Kraft van Noordrijn Westfalen pleit minister Schultz van Haegen (VVD) voor de aanleg van de L42n, een snelweg vanaf Langraaf om de Buitenring aan te sluiten op het Duitse wegennet. Zij doet dat op verzoek van gedeputeerde Erik Koppe (VVD). Eerder heeft hij in PS Limburg steun gekregen om via een lobby het anti-asfalt tij in Duitsland te keren. Duitsland geeft geen prioriteit aan nieuw asfalt maar aan onderhoud en verkeersmaatregelen.

Lees meer...
 
VAB: snelheid op Belgische ringwegen moet omlaag Afdrukken
donderdag 26 december 2013 19:53

logo-g7Ook België overweegt nu om de snelheid op ringwegen rond grote steden te verlagen voor een betere luchtkwaliteit. Rond Parijs zal vanaf 1 januari 2014 de snelheid naar beneden gaan naar 70 km/u. De automobilistenvereniging VAB vindt dat België op dit gebied achterloopt en roept de overheid op om ook in dit land maatregelen te nemen voor meer veiligheid, een betere luchtkwaliteit en minder geluidsoverlast.

Lees meer...
 
Uitzending 'Andere Tijden' opnieuw bekijken Afdrukken
woensdag 18 december 2013 10:20

logo-andere-tijden4Heeft u de tv-uitzending 'Andere Tijden' van zondag 15 december "De jacht op corruptie in Zuid-Limburg" gemist? U kunt het op uw computer of tablet opnieuw bekijken.

Klik hier.

 
Tv-programma Andere Tijden 'De jacht op corruptie in Zuid-Limburg' Afdrukken
vrijdag 13 december 2013 14:56

logo-andere-tijdenIn het tv-programma aanstaande zondag 'Andere Tijden' geven journalisten, een wegenbouwer en rechercheurs een ontluisterend en openhartig inkijkje in corrupt openbaar bestuur in Limburg. Zondag 15 december om 21.20 uur op Ned. 2.

Lees meer...
 
Staatssecretaris Mansveld: fijnstofnorm moet in Nederland omlaag Afdrukken
dinsdag 10 december 2013 17:11

logo-mansveldStaatssecretaris Wilma Mansveld  van Milieu (PvdA) wil de toegestane hoeveelheid fijnstof verlagen van 25 naar 20 microgram. Uit een gisteren gepubliceerd onderzoek blijkt dat fijnstof veel dodelijker is dan gedacht. Mansveld heeft nu op Kamervragen geantwoord dat de norm lager moet om het aantal doden door fijnstof omlaag te brengen. Vrijdag probeert ze in een overleg Europese collega-ministers te overtuigen van die noodzaak. Ze krijgt in de Kamer de steun van in elk geval de PvdA, GroenLinks en D66.

Lees meer...
 
Fijnstof nog dodelijker dan gedacht Afdrukken
maandag 09 december 2013 10:35

logo-uitlaatgas-kindLangdurige blootstelling aan fijnstof, bijvoorbeeld omdat je ergens woont waar veel verkeer is, is ook in lage concentraties levensgevaarlijk. Tot ver onder de Europese norm van 25 microgram per kubieke meter blijkt fijnstof dodelijker dan gedacht, zo schrijven onderzoekers uit dertien Europese landen vandaag in het medische tijdschrift The Lancet. Het betreft research op de huisadressen van 360.000 mensen. De resultaten zijn veel ongunstiger dan tot nu toe werd aangenomen, aldus de rijksuniversiteit Utrecht.

Lees meer...
 
Zuidelijke Rekenkamer: Informatie GS resultaten Innovatiefonds schiet ernstig tekort. Afdrukken
vrijdag 06 december 2013 10:47

logo-rekenkamerDe provincie Limburg beschikt alleen over summiere niet getoetste informatie over de resultaten van financieringen in het kader van het Innovatiefonds provincie Limburg, aldus de Zuidelijke Rekenkamer. Gedeputeerde Staten (GS) hebben bij de oprichting van het fonds onvoldoende aandacht gegeven aan de wijze waarop de resultaten van het fonds zouden kunnen worden aangeduid. Ook hebben zij nagelaten om afspraken te maken over de informatie die Beheer Innovatiefonds Provincie Limburg BV (BIPL) aan moest leveren bij het verzoek aan GS om goedkeuring van investeringsbesluiten. Daarnaast ontbraken afspraken over rapportering inzake feitelijke resultaten.

Lees meer...
 
Minister: toe- en afritten A76 bij Nuth gaan bij aanleg Buitenring dicht Afdrukken
vrijdag 06 december 2013 10:13

logo-afrit5-defDe toe- en afritten van de A76 bij Nuth en Schinnen worden afgesloten in de nieuwe situatie met de Buitenring Parkstad, aldus de minister Schultz van Haegen. In haar beantwoording van kamervragen laat zij dhr. Smaling (SP) weten: "Dit is nodig om een adequate en verkeersveilige aansluiting te krijgen van de Buitenring. Indien nationale belangen dat met het oog op een goede ruimtelijke ordening noodzakelijk maken, heb ik wettelijk de bevoegdheid tot het geven van een aanwijzing. Ik zie geen reden om deze bevoegdheid voor de Buitenring Parkstad toe te passen".

Lees meer...
 
NOS: 'Prognoses wegenbouw te positief' Afdrukken
zondag 24 november 2013 19:07

logo-asfaltploegHet positieve effect van toekomstige wegenbouwprojecten wordt steevast veel te rooskleurig voorgesteld, aldus de NOS op haar website. Als voor de aanleg van een nieuwe weg of tunnel een kosten-batenanalyse moet worden gemaakt, wordt vaak alleen het gunstigste scenario doorgerekend. Daardoor zijn de verwachte opbrengsten onrealistisch hoog, zo blijkt uit een onderzoek van organisatie- en adviesbureau CE Delft. Het bureau denkt dat dat komt door de politiek. Onderzoeker Huib van Essen zegt daarover: "Door consequent met de hoogste groeiscenario's te rekenen is er een veel te rooskleurig beeld geschetst van de baten van de projecten. In werkelijkheid groeit het verkeer lang niet zo hard meer".

Lees meer...

 
Meer artikelen...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 27