Home

Aantal bezoekers

mod_vvisit_counterVandaag34
mod_vvisit_counterGisteren186
mod_vvisit_counterDeze week220
mod_vvisit_counterDeze maand1603
mod_vvisit_counterAltijd340511

Raamposter bestellen

Heeft u nog geen raamposter ontvangen?

Klik dan hieronder om een gratis raamposter te bestellen:

poster_bestellen_3d

 


Realisatie website:
EZ Webdesign - EaZy to use websites & software
Stichting Buitenring Nee te Heerlen
D66 wil extra gezondheidscheck voor ringwegen Afdrukken
zaterdag 23 november 2013 19:04

logo-pufjeMinister Melanie Schultz (Infrastructuur) moet de gezondheidsrisico's voor de omwonenden van de ringwegen rond Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Nijmegen opnieuw in kaart brengen nu de snelheid daar is verhoogd. Daarvoor pleit D66-Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven zaterdag. Zij wil dat er een extra gezondheidscheck komt voor die trajecten. De rechtbank in Rotterdam bepaalde donderdag dat Schultz een nieuw besluit moet nemen over de verhoging van de maximumsnelheid op de A13 bij Overschie. Ze zou te weinig rekening hebben gehouden met de belangen van omwonenden, daar waar het gaat om geluidsoverlast en luchtverontreiniging.

Lees meer..

 
Vragen over ontheffingen vrachtverbod Grensstraat Afdrukken
vrijdag 22 november 2013 20:14

logo-landgraaf1De fracties van het CDA, Huth en de Vrije Liberalen hebben vernomen dat het gemeentebestuur van Landgraaf op enige schaal ontheffingen verleent aan vrachtvervoerders om toch 's nachts door de Grensstraat te mogen rijden, ondanks het verbod daartoe. De fracties willen weten welke criteria worden toegepast, om welke bedrijven het gaat en wat een en ander betekent in termen van overlast voor de bewoners van de Grensstraat.

Lees meer...
 
Onderzoek: gemeenten buitenspel gezet bij Floriade Afdrukken
donderdag 21 november 2013 22:11

floriade-x2De vijf Floriadegemeenten hadden te weinig te vertellen over de wereldtuinbouwtentoonstelling. Het beginsel 'wie betaalt, bepaalt' ging niet op bij de Floriade 2012, aldus een onderzoeksrapport over het verloop van het miljoenenevenement. Het paradepaardje van de provincie en ex-gedeputeerde Ger Driessen in het bijzonder, maakte een verlies van 9 miljoen euro.

Lees meer...
 
Miljoenen besparen op megaprojecten Afdrukken
vrijdag 15 november 2013 09:02

logo-Bert-van-weePolitici kunnen miljoenen euro's besparen met tips uit het 'Handboek voor megaprojecten', dat is samengesteld door wetenschappers van onder meer de TU Delft. De aanleg van de hogesnelheidslijn HSL-Zuid door het Groene Hart had bijvoorbeeld voor veel minder gekund dan de bijna 8 miljard euro, die ervoor is uitgegeven. Dat is de stellige overtuiging van hoogleraar transportbeleid Bert van Wee van de TU.

Lees meer...
 
Gemeente Landgraaf ziet af van aanleg L42n Afdrukken
vrijdag 08 november 2013 09:05

logo-kaartjeDe verbindingsweg tussen de beoogde Buitenring en Geilenkirchen, Duitsland, gaat definitief niet door, nu de gemeente Landgraaf de financiële reserves voor dit project voor andere zaken gaat inzetten. Wethouder Freed Janssen had eerder tot mei 2013 de tijd gekregen van zijn coalitiegenoten om een Duitse toezegging te krijgen voor de aanleg. Maar Duitsland heeft al langere tijd aangegeven geen prioriteit te zien in meer asfalt richting de Buitenring. De gemeenteraad komt haar toezegging tijdens de raadsvergadering op 7 november na en zet het geld in voor andere knellende problemen in Landgraaf.

Lees meer...
 
De claim die niet doorging Afdrukken
dinsdag 05 november 2013 22:56

logo-eurosHoe zit dat eigenlijk met claims voor de Buitenring? De aannemer blijkt nu geen extra kosten in rekening te brengen vanwege vertraging, aldus gedeputeerde Koppe aan PS. Daar komt hij laat mee. Het argument werkte in de rechtszaal: de rechter is er in september in getrapt en de buit, de voortijdige aanleg van omstreden infrastructuur, is binnen. Heeft een claim van de aannemer ooit enige juridische basis gehad? Een redaktionele analyse over het "geheim" contract.

Lees meer...
 
Reportage over aktie tegen bomenkap op LOO-tv Afdrukken
dinsdag 05 november 2013 08:21

logo-loo-tv5Op de plaatselijke zender LOO-tv in Brunssum is een online tv-reportage te zien van de bomenkap in Brunssum op maandag 4 november. Aktievoerders van de stichting Stop de Buitenring te Brunssum voerden hierbij aktie: "Er wordt een stuk weg aangelegd, het word nog niet geasfalteerd en het wordt niet in gebruik genomen in afwachting van de uitspraak van de Raad van State in de bodemprocedure. Er is een grote kans dat het inpassingsplan opnieuw wordt vernietigd, waardoor de bomenkap dus voortijdig was", aldus een woordvoerder.

Lees meer...
 
Actievoerders hinderen bomenkap Buitenring Afdrukken
maandag 04 november 2013 12:22

logo-bomenkap1 Tegenstanders van de Buitenring van de stichting Stop de Buitenring te Brunssum hinderen de bomenkap tussen Hoensbroek en Brunssum-Noord, aldus lokale zender L1. Zij weigeren weg te gaan, maar dan gaat de kap de andere kant op waar de actievoerders niet staan. De provincie zette maandagochtend vroeg de zaag in de bomen op en langs het toekomstige Buitenringtracé. De provincie maakte de start van de werkzaamheden zaterdag bekend in een brief aan de direct omwonenden. Zij protesteren tegen de kap. Tijdens het kappen van de bomen zijn tegenstanders aanwezig, die met een stil protest hun afkeer tegen de kap laten blijken.

Lees meer...
 
Stil protest in Vaesrade tegen Buitenring Afdrukken
maandag 04 november 2013 10:32

logo-affiche-boomDagblad De Limburger citeert dorpsraadvoorzitter Marcel Offermans: "Wij willen aangeven dat het niet kan dat er met geheime contracten gewerkt wordt, goed onderbouwde alternatieven niet eens serieus bekeken worden en prestigeprojecten er zomaar doorgedrukt worden." Op zondagmiddag 3 november hield stichting Platform Vaesrade een stil protest tegen de komst van de Buitenring, een nieuwe snelweg op twee meter afstand van de voetbalvelden in het dorp.

Lees meer...
 
Schultz: 'Meer asfalt brengt automobilist niet in de stad' Afdrukken
zondag 03 november 2013 21:14

logo-schultz-Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur vindt asfalt niet dé oplossing voor alle verkeersproblemen, zo zei ze zondag in het televisieprogramma Buitenhof. "Soms is het nodig om een weg aan te leggen, maar er moet toch veel vaker worden gezocht naar een creatieve en innovatieve manier om drukte op de weg te voorkomen. Je kunt zeven banen om de stad heen leggen, maar niet zeven banen de stad in. Op de lange termijn, is het aanleggen van wegen niet altijd meer nuttig." Lees meer, klik hier

 
Gedeputeerde komt 3 november kunstgras op voetbalveld Vaesrade openen Afdrukken
vrijdag 01 november 2013 09:18

voetbalveld-vaesrade2Op zondagmiddag 3 november zal gedeputeerde Erik Koppe in Vaesrade de ceremoniële aftrap geven voor een voetbalwedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld dat met tonnen provinciale subsidie in Vaesrade is aangelegd. De beoogde Buitenring doorsnijdt de drie voetbalvelden aan de rand van het dorp, een veld wordt opgeheven. Als doekje voor het bloeden krijgt de voetbalvereniging nu kunstgras op de overgebleven velden. De dorpsraad organiseert een stil protest.

Lees meer...
 
Meer artikelen...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 6 van 27