Home

Aantal bezoekers

mod_vvisit_counterVandaag34
mod_vvisit_counterGisteren186
mod_vvisit_counterDeze week220
mod_vvisit_counterDeze maand1603
mod_vvisit_counterAltijd340511

Raamposter bestellen

Heeft u nog geen raamposter ontvangen?

Klik dan hieronder om een gratis raamposter te bestellen:

poster_bestellen_3d

 


Realisatie website:
EZ Webdesign - EaZy to use websites & software
Stichting Buitenring Nee te Heerlen
Meer tijd nodig voor afronding PAS Afdrukken
donderdag 31 oktober 2013 13:08

logo-sharon-dijksmaDe Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) wordt niet per 1 januari 2014 van kracht. Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw en natuur) in een brief aan de Tweede Kamer. "Voor een zorgvuldige afronding van de PAS is meer tijd nodig", aldus Dijksma.  De spoedige inwerkingtreding van deze nieuwe wetgeving was een van de beweringen van de provincie bij de Raad van State in september jl. om de voorlopige voorziening voor de aanleg van de Buitenring af te zwakken. De rechter trapte er toen in, maar nu blijkt het allemaal zo'n vaart niet te lopen. Ondertussen worden bomen in Parkstad gekapt.

Lees meer...
 
Raad van State vernietigt opnieuw plan GS voor kolencentrales Rotterdam Afdrukken
donderdag 31 oktober 2013 11:10

logo-kolencentraleDe Raad van State heeft vandaag de beroepen van Greenpeace, Natuur & Milieu en de Vereniging Verontruste Burgers van Voorne voor de tweede maal gegrond verklaard. Hiermee hebben deze appellanten vandaag de rechtszaak gewonnen tegen de nieuwe kolencentrales in Rotterdam van E.ON en GDF Suez/Electrabel. De Raad van State oordeelde vandaag dat de natuur verslechtert door de twee kolencentrales en dat de natuurcompensatie niet toereikend is. Vorige keer waren de gevolgen voor de natuur niet inzichtelijk, nu zijn de haastig ingestelde compensatiemaatregelen onvoldoende gebleken, zoals de appellanten ook hadden gesteld.

Lees meer...
 
Vaesrade, een gedicht Afdrukken
dinsdag 29 oktober 2013 08:44

logo-platform-vaesrade2"Ik las het artikel in de krant over de geplande (verdiepte) aanleg van de Buitenring bij Vaesrade", aldus oud-ingezetene Pierre Kusters. "Ook ik vind die autoweg vlakbij het dorp een hele slechte zaak. Het toeval wil dat ik twee maanden geleden een wandeling maakte door Vaesrade en de omgeving daarvan, op zoek naar sporen uit mijn jeugd. Ik ben in 1942 in Vaesrade geboren en heb er gewoond tot 1965. Van die wandeling en mijn indrukken daarbij maakte ik een aantal gedichten en schetsen." Hij kroop in de pen.

Lees meer...
 
VVD Brunssum wil betere busverbinding met Landgraaf Afdrukken
zaterdag 26 oktober 2013 12:22

logo-veoliaDe lokale zender L1 meldt dat de Brunssumse VVD het raar vindt dat er geen rechtstreekse busverbinding is tussen Brunssum en Landgraaf. Reizigers moeten voor die rit omrijden via Heerlen, waardoor een reis ongeveer een uur kost, zo laat de zender weten. "Een directe rit tussen de twee gemeenten duurt nog geen kwartier. De fractie wil weten of er bij de gemeente of bij Veolia is gevraagd om zo'n rechtstreekse verbinding. Mocht er behoefte aan zijn, dan wil de VVD dat Brunssum met de provincie gaat overleggen over een buslijn Brunssum-Landgraaf."

Lees meer...
 
D66 informeert naar financiën Buitenring Afdrukken
woensdag 23 oktober 2013 06:48

logo-d66-limburgHet contract tussen MNO Vervat en de provincie is staatsgeheim, nog geheimer dan de verblijfplaats van Osama Bin Laden. Statenleden mogen het inzien, maar kunnen door Gedeputeerde Staten strafrechtelijk vervolgd worden als ze er over reppen. Met deze grabbelton zet de gedeputeerde vervolgens naar hartelust PS of de Raad van State klem. Politiek niet controleerbaar, even weinig als Bin Laden. Dit contract roept ondertussen vragen op omdat staatsraden ermee zijn gemanipuleerd. D66 deed navraag.

Lees meer...
 
Brunssumse aktiegroep houdt anti-Buitenring wandeling Afdrukken
zaterdag 19 oktober 2013 15:30

logo-wandelingIn de ochtend van 19 oktober hebben een zeventigtal inwoners van Parkstad een demonstratieve optocht gehouden door het geplande tracé van de Buitenring in Brunssum. De wandeltocht was georganiseerd door een van de diverse anti-Buitenringaktiegroepen in Parkstad: de aktiegroep Stop Buitenring uit Brunssum.

Lees meer...
 
Provincie publiceert voortgangsrapportages Buitenring 2013 Afdrukken
vrijdag 18 oktober 2013 16:30

logo-provincie-limburgDe provincie heeft haar voortgangsrapportages Buitenring 1e en 2e kwartaal 2013 gepubliceerd ten bate van de leden van Provinciale Staten. Klik hier om de documenten te downloaden (2,2 MB).

 
'Zelfs lage concentratie fijnstof schadelijk voor kind' Afdrukken
vrijdag 18 oktober 2013 11:00

logo-uitlaatpijpVrouwen die tijdens de zwangerschap veel fijnstof inademen, hebben een grotere kans op een baby met een laag gewicht. Dat blijkt uit een nieuwe grote Europese studie, waar onder andere de Universiteit Utrecht aan meewerkte. Iemand die aan een snelweg woont (25 microgram/m3) heeft 39 procent meer kans heeft op een te mager kind dan een vrouw die ver van alle wegen woont en nauwelijks last heeft van luchtvervuiling (15 microgram/m3). De onderzoekers willen het rapport gebruiken om beleidsmakers te overtuigen dat de fijnstofnorm omlaag moet. Op dit moment ligt de norm van de Europese Unie op 25 microgram per kubieke meter. 'Maar dat is eigenlijk geen gezondheidskundige grens,' zegt de Universiteit Utrecht.

Lees meer...
 
100 miljoen extra bezuiniging infrastructuur Afdrukken
vrijdag 18 oktober 2013 08:42

logo-nos-schulz2Minister Schultz (infrastructuur) moet structureel 100 miljoen euro extra bezuinigen op infrastructuur. Het Herfstakkoord van het kabinet bespaart een half miljard euro op inflatiecompensatie. Van deze bezuinigingen komt 21 tot 23 procent terecht bij infrastructuur, vooral in de regio. Voor de NOS zei ze: "Afspraken zijn gemaakt in tijden dat er meer kon, en dat er meer financiële ruimte was. Als je uiteindelijk een kleiner budget krijgt, moet je opnieuw prioriteren. Geplande onderhoudswerkzaamheden zullen wel doorgang vinden. De bezuinigingen zullen evenredig worden verdeeld."

Lees meer...
 
Bezwaren tegen Buitenring stelselmatig onderbelicht Afdrukken
donderdag 17 oktober 2013 09:10

logo-bpl-onding2In een televisieinterview op een lokale zender brengt wethouder Geurts van Brunssum de bezwaren tegen de Buitenring terug tot bezorgdheid over schade aan de natuur. En die is nergens voor nodig, zo stelt hij. Dus is alle protest tegen de Buitenring eigenlijk niet op zijn plaats. Hij hekelt protesten en benadrukt dat burgers binnen de wet moeten handelen. Gaan bestuurders nu al burgers voor misdadiger uit maken? Zijn we de inhoud al voorbij? Grievende insinuaties. Een weerwoord van een burger uit Heerlen.

Lees meer...
 
Ontwerp wijzigingsplan verdiepte aanleg Buitenring bij Vaesrade Afdrukken
donderdag 17 oktober 2013 12:48

logo-BPL3 cVan donderdag 17 oktober 2013 tot en met woensdag 27 november 2013 ligt het ontwerp wijzigingsplan 'Verdiepte ligging Vaesrade' ter inzage. Tevens is voor dit wijzigingsplan een plan-MER opgesteld. Ook dit document ligt ter inzage. Klik hier voor meer informatie.

 
Meer artikelen...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 27