Home

Aantal bezoekers

mod_vvisit_counterVandaag34
mod_vvisit_counterGisteren186
mod_vvisit_counterDeze week220
mod_vvisit_counterDeze maand1603
mod_vvisit_counterAltijd340511

Raamposter bestellen

Heeft u nog geen raamposter ontvangen?

Klik dan hieronder om een gratis raamposter te bestellen:

poster_bestellen_3d

 


Realisatie website:
EZ Webdesign - EaZy to use websites & software
Stichting Buitenring Nee te Heerlen
Beoogd pretpark Wonder World Warsaw al failliet Afdrukken
woensdag 16 oktober 2013 12:10

logo-aaw2Eigenaar Peter Jan Mulder heeft het faillissement van het Poolse pretpark Adventure World Warsaw (AWW) aangevraagd. Het megapark had in 2015 moeten openen. Een tot na 30 september van dit jaar uitgestelde vordering van Imtech ter waarde van 22 miljoen euro heeft de ondernemer de das om gedaan. De zaak bracht uiteindelijk een omvangrijke zwendel aan het licht. Het park wordt niet verwezenlijkt. Gaat ook Brunssum een riskant project tegemoet met zijn pretparkplannen?

Lees meer...
 
Gezondheidsschade 100 km/uur bij A13 blijkt groter dan door minister voorspeld Afdrukken
dinsdag 15 oktober 2013 09:56

logo-a13-Door het verhogen van de snelheid van 80 naar 100 km/uur op de A13 bij Overschie (Rotterdam) leven 8.500 omwonenden gemiddeld 20 dagen korter als gevolg van de toegenomen luchtvervuiling, zo blijkt uit meetgegevens van de Milieudienst Rijnmond (DCMR). De extra luchtvervuiling langs de weg is twee keer hoger dan door minister Schultz van Haegen is voorspeld. De stichting Milieudefensie stapt woensdag 16 oktober naar de rechter.

Lees meer...
 
MNO Vervat in 2011 in opspraak met contract in Beuningen Afdrukken
dinsdag 15 oktober 2013 08:33

logo-gem-beuningen3De Nederlandse Mededingen Autoriteit heeft in 2011 een onderzoek opgestart naar het contract dat het bedrijf MNO Vervat wist te bedingen bij de zandwinning van de Beuningse Plas bij Nijmegen. Na een aanbestedingsprocedure bleek de gemeente €20 miljoen verlies te lijden door het contract met MNO Vervat. Het enig ander bedrijf dat zich inschreef was Boskalis, dat nog minder bood voor de zandwinning. Een maand na de contractondertekening bleken beide bedrijven te zijn gefuseerd. De VVD-raadsfractie eiste onderzoek.

Lees meer...
 
En nou ineens zijn er geen boete-inningen, maar de buit is binnen Afdrukken
zaterdag 12 oktober 2013 17:28

logo-500-euros'De provincie hoeft niet financieel te bloeden voor de vertraging die de aanleg van de Buitenring Parkstad oploopt', aldus gedeputeerde Koppe in een commissie vergadering van PS. Aannemer MNO Vervat gaat niet over tot het maandelijks innen van de boete, zo meldt Dagblad De Limburger op 12 oktober. De politieke druk die uitgeoefend werd op PS en de Raad van State was dus een zeepbel. Wat speelt hier?

Lees meer...
 
Dagblad De Limburger maakt demonstranten voor Beschermd Dorpsgezicht Amstenrade verdacht Afdrukken
zaterdag 12 oktober 2013 12:49

logo-kop-eraf-beeldOp 12 oktober jl werden inwoners van Amstenrade onaangenaam getroffen door een bijdrage van redacteur Jos van den Camp in de rubriek 'Zjwieg mich' in Dagblad De Limburger. Een smadelijke aantijging.

Lees meer...
 
Provincie zegt herstelbetalingen toe no-regret weggedeelten Afdrukken
dinsdag 08 oktober 2013 13:08

logo-man-gooit-geldIn antwoord op schriftelijke vragen van het statenlid Carla Brugman zeggen Gedeputeerde Staten toe alle herstelbetalingen voor de no-regret weggedeelten voor hun rekening te zullen nemen als het inpassingsplan in 2014-2015 wordt afgeschoten, en niet door te zullen schuiven naar de Parkstadgemeenten.

Lees meer...
 
Provincie heeft geen zicht op wegenbouwpraktijk A2 Maastricht Afdrukken
dinsdag 08 oktober 2013 09:33

logo-a2-bouwvakkersDe lokale zender L1 schrijft op haar website dat de provincie onderzoek laat doen naar uitbuiting van buitenlandse werknemers bij de aanleg van de A2 in Maastricht. Daar waar in dit project zou voorrang worden verleend aan lokale werknemers en aan kansarme jongeren voor een leertraject, blijken nu poolse en portugeze werknemers ingezet te worden. De onderaannemer blijkt uit Ierland te komen. Noch de bestuurders of stuurgroep, noch de arbeidsinspectie blijken op de hoogte te zijn van de werkelijke gang van zaken. Dat belooft wat voor de Buitenring.

Lees meer...
 
Raad van State accepteert nieuwe schriftelijke stukken Afdrukken
maandag 07 oktober 2013 06:44

logo-van-slotenDe Raad van State heeft appellanten laten weten weer open te staan voor nieuwe documenten voor haar onderzoek naar het inpassingsplan Buitenring Parkstad Limburg. Het onderzoek staat niet stil, zo liet voorzitter mr. Th. van Sloten weten. Appellanten zijn hierdoor nu in staat om te wijzen op de onverwachte ontwikkelingen in dit dossier, verwikkelingen zoals een gedeeltelijke aanleg van de snelweg die op geen enkele wijze af valt te leiden uit het ingediende inpassingsplan.

Lees meer...
 
Gedeputeerde Koppe neemt afstand van contract met MNO Vervat Afdrukken
zondag 06 oktober 2013 20:39

logo-koppe-smal"Met de kennis van nu zou je toen die handtekening niet hebben gezet", aldus Erik Koppe tegenover Radio 1 NL op zaterdag 5 oktober. Na jarenlange kritiek van burgers op het functioneren van Gedeputeerde Staten in het Buitenringdossier nemen GS afstand van de handelwijze in dit dossier. "In dit geval was dat een daadkrachtige bestuurder die overtuigd is, die de weg wil gaan aanleggen en die egenlijk zegt 'er is geen weg meer terug'. Die beslissing is ooit genomen. Maar ja, we moeten leven met de situatie zoals die is. Er wonen hier 13.000 werklozen, die zien hun kansen toenemen als die weg er komt', aldus Koppe. Tijd voor een redaktioneel commentaar.

Lees meer...
 
'Bezinnen over Buitenring, een Limburgs prestigeobject' Afdrukken
zaterdag 05 oktober 2013 09:33

logo-radio1De aanleg van de Buitenring in de regio Parkstad zou heroverwogen moeten worden. Dat zeggen twee hoogleraren van de TU Delft op Radio 1 NL. De voordelen van het miljoenenproject zouden sterk overschat zijn. De onderbouwing van de provincie is te rooskleurig en er zouden ook problemen zijn met de kostenoverschrijdingen van de weg. Twee jaar geleden werden de kosten nog geschat op 200 miljoen, nu op 440. De hoogleraren komen met de informatie naar buiten tijdens een interview voor Argos, het onderzoeksprogramma van Radio 1, dat zaterdag 5 oktober tussen 12.15 en 13 uur werd uitgezonden. U kunt het programma opnieuw beluisteren.

Lees meer...
 
Propaganda offensief op komst Afdrukken
vrijdag 04 oktober 2013 07:53

logo-lange-neusNu bekend is dat de bijeenkomst van de tegenstanders in Brunssum op 25 september zo tumultueus verliep, ligt het voor de hand dat de provincie een propaganda offensief in gaat zetten voor haar Buitenringplannen. Veel nieuwe natuur natuurlijk, de Buitenring is er per slot van rekening voor de beestjes. Eigenlijk was het een project van de Vereniging Natuurmonumenten dat door de provincie werd overgenomen. Het is bedacht door boswachters, maar desondanks verdwaal je straks nog in het groen. We hebben de Buitenring gewoon nodig.

Lees meer...
 
Meer artikelen...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 8 van 27