Home

Aantal bezoekers

mod_vvisit_counterVandaag34
mod_vvisit_counterGisteren186
mod_vvisit_counterDeze week220
mod_vvisit_counterDeze maand1603
mod_vvisit_counterAltijd340511

Raamposter bestellen

Heeft u nog geen raamposter ontvangen?

Klik dan hieronder om een gratis raamposter te bestellen:

poster_bestellen_3d

 


Realisatie website:
EZ Webdesign - EaZy to use websites & software
Stichting Buitenring Nee te Heerlen
Noordrijn Westfalen voert B258n af van prioriteitenlijst Afdrukken
donderdag 03 oktober 2013 13:00

b258neinDe omstreden snelweg B258n tussen de Buitenring bij Kerkrade en Richterich is geschrapt van de lijst voor het Duitse bondswegenplan. De regering van Noordrijn Westfalen heeft het project definitief verwijderd uit haar prioriteitenlijst. Deze treedt in 2015 in werking. Enkele jaren geleden was de prioriteit van het project al teruggeschroefd naar een lage prioriteit. Nu is de B258n definitief als project geschrapt. Dit heeft consequenties voor de besluitvorming in Provinciale Staten.

Lees meer...
 
Tumultueus verlopende bijeenkomst over de Buitenring 25 september Afdrukken
zaterdag 28 september 2013 23:31

logo-stopbuitenring“Een poolse landdag”, “ontlading van jarenlange onmacht”, “het einde van vertrouwen in de politiek”. Zo kenschetsten burgers de opgekropte frustraties die naar boven kwamen tijdens de bijeenkomst van stichting StopBuitenring te Brunssum op woensdag 25 september in de grote zaal van de Brikke Oave, Brunssum. Uitgenodigd waren leden van Provinciale Staten en B&W Brunssum voor de discussie, slechts een viertal statenleden durfden de confrontatie aan. Grote afwezige was wethouder en Parkstadbestuurder Eric Geurts (PvdA). Hij had schriftelijk laten weten nadere uitleg niet nodig te vinden en liet verstek gaan. Van alle politici bleek hij door de aanwezige burgers het minst te worden vertrouwd. Een korte impressie.

Lees meer...
 
Ook Provinciale Statenleden uitgenodigd voor avond in de Brikke Oave 25 september Afdrukken
dinsdag 24 september 2013 12:57

logo-stoelenDe stichting StopBuitenring te Brunssum heeft de leden van Provinciale Staten en B&W Brunssum uitgenodigd om hun stellingname in het Buitenringdossier te komen verdedigen. Op woensdagavond 25 september 19:30 uur houdt de aktiegroep een openbare avond over de Buitenring in de Brikke Oave, Lindeplein 5, Brunssum. Wethouder Eric Geurts uit Brunssum, die ook uitgenodigd was, heeft voor de eer bedankt.

Lees meer...
 
Busbaan Nee! Geen dure busbaan door Hilversum, Blaricum en Huizen Afdrukken
zaterdag 21 september 2013 13:55

logo-busDe provincie Utrecht zet een plan door om voor €118 miljoen een busbaan aan te leggen dwars door Huizen, Blaricum en Hilversum, alleen maar om de rit van de snelbus 25 minuten in plaats van 30 te laten duren. De leefbaarheid en bereikbaarheid gaan achteruit, honderden bomen moeten worden gekapt, aldus het comité Busbaan Nee. Het comité heeft een website gelanceerd onder de toepasselijke naam: busbaannee.nl. Waar hebben we dat eerder gehoord? Lees over de soortgelijke strijd als in Limburg met de Buitenring.

Lees meer...
 
Accountants willen de provincie Limburg niet als klant Afdrukken
donderdag 19 september 2013 11:02

logo-accounting2Het Platform voor Ondernemende Limburgers schrijft: “Geen accountant is bereid om voor enige tonnen de boeken te controleren van de provincie Limburg. Tenminste, niemand heeft gereageerd op een aanbesteding van de provincie Limburg. De provincie Limburg telt een begroting van vele honderden miljoenen euro, daarnaast is er meer dan € 1 miljard belegd. Ernst & Young was in 2011 de accountant van de provincie”.

Lees meer...
 
MNO Vervat Int verwikkeld in fraudeonderzoek op de Nederlandse Antillen Afdrukken
zondag 15 september 2013 08:56

logo-MNOVervatMNO Vervat International is verwikkeld in een fraudeaffaire op de Nederlandse Antillen, aldus N R C Handels blad op 14 september. MNO Vervat heeft in 2011 de opdracht voor de Buitenring in de wacht weten te slepen. In een uitgebreid artikel over "Het kostbaarste riool ter wereld" meldt onderzoeksjournalist Joep Dohmen dat MNO Vervat Int een rioolopdracht kreeg van de Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen. De Europese Commissie blokkeert sinds een jaar nieuwe projecten in de Antillen wegens mogelijke fraude met het rioolproject.

Lees meer...
 
Wethouder Bok in Kerkrade houdt voet bij stuk Afdrukken
zaterdag 14 september 2013 11:33

logo-gem-kerkradeDe provincie wil bij de Raad van State weer een verzoek indienen om nog meer onderdelen van de schorsing van het inpassingsplan ongedaan te maken. Hiertoe zou Kerkrade onder andere gronden moeten afstaan. Nee, zegt de Kerkraadse wethouder Jo Bok op 9 september in een voorstel aan de gemeenteraad. Hiermee houdt hij vast aan de lijn die de gemeenteraad van meet af aan heeft uitgestippeld over vroegtijdige aanleg van de Buitenring.

Lees meer...
 
Provincie geeft overzicht werkzaamheden aanleg delen Buitenring Afdrukken
zaterdag 14 september 2013 08:25

logo-buitenringIn een brief aan de leden van Provinciale Staten geeft bureau Infraprojecten een overzicht van de te verwachten werkzaamheden in de komende maanden en een klein kaartje van het tracé waarvoor de bestuursrechter toestemming gaf alvast delen van de snelweg aan te leggen.

Lees meer...
 
Actiegroep dient klacht in tegen Raad van State Afdrukken
woensdag 11 september 2013 09:32

logo-bbHet blad Binnenlands Bestuur meldt dat de actiegroep Geen Buitenring Parkstad uit Brunssum een openlijke aanklacht indient tegen de Raad van State vanwege de herziening van de voorlopige voorziening op 3 september jl. De actiegroep vindt het meer dan dubieus dat staatsraad Van Buuren heeft toegestaan dat een gedeelte van de Buitenring alvast mag worden aangelegd zonder te wachten op de uitkomst van een bodemprocedure. ‘Van Buuren schoffelt een eerdere uitspraak van zijn collega-staatsraden, die in 2010 na zorgvuldige afweging vonden dat de Buitenring Parkstad niet in delen mochten worden aangelegd, onderuit.'

Lees meer...
 
Burgerprotest in Brunssum groeit Afdrukken
zondag 08 september 2013 19:38

logo-john-snackers3“In de wijk de Kling is de uitspraak van de Raad van State ingeslagen als een bom, niet verwacht maar toch gevallen”, aldus John Snackers, inwoner van Brunssum op zijn website. “Maar ik denk dat gedeputeerde Erik Koppe en de provinciale ambtenaren deze uitspraak net zo min hadden verwacht als wij. Zij zijn in een jubelstemming. Dit wekt bij ons verbazing alom, want nu zijn zij aan zet met een door hen zelf gecreëerd scenario. En met de vraag hoe nu verder, want dat zal voor hen nog een hele kluif worden nadat de eerste kruitdampen zijn opgetrokken en het slagveld wordt overzien.”

Lees meer...
 
GroenLinks: “Dit is een belachelijke situatie” Afdrukken
zondag 08 september 2013 15:37

logo GroenLinks'Het was veel goedkoper en efficiënter geweest om een knelpuntengerichte strategie te hanteren', zo schrijft GroenLinks in een persbericht op haar website. 'Parkstad heeft al een uitstekende infrastructuur. De Buitenring is een verspilling, niet alleen van natuur en belastinggeld maar bovenal van kansen. Bezin intussen op efficiëntere oplossingen die knooppunten oplossen, banen realiseren, en beschadig onze mooie Limburgse natuur niet.' GroenLinks Limburg gaat hier vragen over stellen in de Provinciale Staten.

Lees meer...
 
Meer artikelen...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 27