Home

Aantal bezoekers

mod_vvisit_counterVandaag34
mod_vvisit_counterGisteren186
mod_vvisit_counterDeze week220
mod_vvisit_counterDeze maand1603
mod_vvisit_counterAltijd340511

Raamposter bestellen

Heeft u nog geen raamposter ontvangen?

Klik dan hieronder om een gratis raamposter te bestellen:

poster_bestellen_3d

 


Realisatie website:
EZ Webdesign - EaZy to use websites & software
Stichting Buitenring Nee te Heerlen
Natuurmonumenten en Milieufederatie: provincie neemt enorm groot risico Afdrukken
woensdag 04 september 2013 15:02

logo-natuurmonumenten compressedIn een persbericht spreken Natuurmonumenten en de Milieufederatie van een groot risico. Zij wijzen op het gevaar van het voortijdig beginnen met de aanleg van enkele delen van de weg. Als de Raad van State over anderhalf jaar tot de conclusie komt dat de stikstofproblematiek bij het Geleenbeekdal en de Brunssummerheide niet opgelost kan worden en de resterende delen van de Buitenring niet aangelegd mogen worden, dan liggen er verspreid in Parkstad stukken 2x2-baans autoweg. De capaciteit hiervan is veel te groot. Zij sluiten niet of onvoldoende aan op het onderliggende wegennet, met alle negatieve gevolgen vandien voor de verkeersveiligheid en de leefbaarheid.

Lees meer...
 
Raad van State staat gedeeltelijke aanleg Buitenring toe Afdrukken
woensdag 04 september 2013 11:53

logo-rechterDe Raad van State heeft aanleiding gezien het verzoek toe te wijzen en de schorsing gedeeltelijk op te heffen.

Lees meer...
 
Minister Groschek over L42n: geen nieuw asfalt maar opwaarderen Afdrukken
zaterdag 31 augustus 2013 00:11

logo-groschek2Onlangs heeft de minister voor Verkeer in Nordrhein-Westfalen, Michael Groschek (SPD), opnieuw aangegeven geen nieuw asfalt te willen aanleggen in de grensstreek met Limburg. Hij was hier in april toe opgeroepen door drie parlementsleden. Maar de minister stelt geld alleen beschikbaar voor het optimaliseren van bestaande wegen. Binnen de CDU-fractie wordt nu bekeken of de verkeersproblemen van Scherpenseel op een andere wijze zijn op te lossen.

Lees meer...
 
Burgemeester Scherpenseel op verkeerd been gezet over Buitenring Afdrukken
donderdag 29 augustus 2013 10:11

logo-ubach-palenberg1In een bijeenkomst voor inwoners van Scherpenseel afgelopen juli in Hotel Grenzlandhof, bleek burgemeester Jungnitz uit te gaan van een verkeerde beeldvorming over de Buitenring. Centraal stond de wenselijkheid van de aanleg van de L42n als nieuwe verbinding met de Buitenring. Vanuit een Landgraafse en Limburgse provinciale lobby had de Nederlandse politiek hem duidelijk gemaakt dat de komst van de BPL een feit was en dat Duitsland niet achter kan blijven, zo was zijn boodschap aan de zaal.

Lees meer...
 
Impressie van de zitting in Den Haag op 21 augustus Afdrukken
donderdag 22 augustus 2013 14:23

logo-hamerDe aktiegroep Geen Buitenring Parkstad heeft op haar website een verslag van de zitting van de Raad van State van 21 augustus gepubliceerd. "Mr Van Buuren wees de provincie erop dat de Raad van State zelfs de plicht heeft om, indien zij dat nodig acht, nadere vragen te stellen aan het Hof van Justitie in Luxemburg. Ook liet hij de provincie al weten dat de maatregelen die de provincie wil treffen en de veranderingen van wetgeving, die het stikstofprobleem mogelijk in de toekomst kunnen oplossen, op dit moment nog niet de zekerheid bieden dat dit stikstofprobleem daarmee ook echt opgelost kan worden."

Lees meer...
 
Raad van State doet binnen twee weken uitspraak over voorlopige voorzieningen Afdrukken
woensdag 21 augustus 2013 15:00

logo-raadvanstateNa afloop van een anderhalf uur durende zitting liet de voorzitter, mr Van Buuren, weten dat de Raad van State binnen twee weken uitspraak zal doen. Enerzijds had de provincie gevraagd de schorsing van het inpassingsplan grotendeels op te heffen, anderzijds hadden appellanten uit Brunssum als reaktie hierop gevraagd het inpassingsplan met onmiddellijke ingang volledig te schorsen tot de uitspraak van de rechtbank in de bodemprocedure.

Lees meer...
 
'Verkeersstromen in Kerkrade niet problematisch' Afdrukken
dinsdag 20 augustus 2013 14:52

kerkrade-standbeeld1"Er bestaan in de kern van Kerkrade geen verkeersproblemen die door de komst van de BPL kunnen worden opgelost", aldus een appellant uit die stad. Op woensdag 21 augustus wordt deze reaktie, samen met enkele andere, beoordeeld door de Raad van State. "Sterker nog" zo vervolgt de appellant, "aanleg en ingebruikname van de rotonde Avantis leiden tot meer problemen voor verkeersveiligheid en leefbaarheid door de aanzuigende werking op de bestaande verkeersstromen. Het lokale wegennet is hiertoe niet ingericht." Kortom, met de gevraagde voorziening komt men van de regen in de drup.

Lees meer...
 
Appellanten uit Brunssum verzoeken om totale schorsing inpassingsplan Afdrukken
zondag 18 augustus 2013 23:06

logo-stopdebuitenringStichting Stop Buitenring te Brunssum wil een onmiddellijke en algehele schorsing van het inpassingplan Buitenring. Haar verzoek wordt op 21 augustus in een apart deel van de zitting in Den Haag behandeld. Vorig jaar stond de rechter nog toe dat de provincie enkele niet-onomkeerbare werkzaamheden mocht verrichten. Maar de provincie gaat soms veel verder dan dat, zo stelt de stichting, terwijl ze anderzijds van een aantal zwaar bevochten mogelijkheden geen gebruik maakt. "Zo veel haast is er dus niet". De stichting vraagt de rechtbank om een einde te maken aan deze onzekerheid.

Lees meer...
 
'Provincie heeft weinig respect, weinig realiteitszin en geen fatsoensnormen' Afdrukken
zaterdag 17 augustus 2013 22:50

logo-wwhedenIn een opmerkelijke reaktie op het verzoek van de provincie aan de Raad van State veegt een appellant de vloer aan met de opstelling van Provinciale Staten. De zaak dient op 21 augustus in Den Haag. "Sinds het begin van het Buitenringdossier schroomt de provincie niet om ongepaste en vaak ongeoorloofde druk uit te oefenen op partners in dit dossier zoals op de Parkstadgemeenten, belangenorganisaties en individuele burgers".

Lees meer...
 
Natuurmonumenten: Roekeloosheid van het contract niet belonen Afdrukken
vrijdag 16 augustus 2013 22:07

logo-nm1In een reaktie aan de Raad van State laten Natuurmonumenten en Milieufederatie weten dat als de Raad van State de provincie nu toestaat asfalt uit te rollen jaren voor het eindvonnis, "dan zouden GS beloond worden voor overmoedig contracteren, met dan de mogelijkheid om vanwege de dreigende schade de Buitenring snel te realiseren. Maar die schade is door hen zelf gecreëerd." Deze en vijftien andere argumenten voeren de natuurorganisaties aan tegen het verzoek van GS om de schorsing van het inpassingsplan gedeeltelijk op te heffen.

Lees meer...
 
Provincie wil eventueel no-regret weggedeelten aansluiten op N281, N298, N299 en N300 Afdrukken
donderdag 15 augustus 2013 16:10

logo-verfrolGS heeft gemeente Heerlen in juli laten weten dat het no-regret wegvak tussen de Hommerterweg en de Rimburgerweg ter hoogte van de Hommerterweg met een bypass aangesloten zou kunnen worden op de bestaande Randweg (N298). Ter hoogte van de Rimburgerweg zal het no-regret wegvak aansluiten op de bestaande N299. Het wegvak in Kerkrade/Heerlen zal aansluiten op de Hamstraat (N300) en de aansluiting op Avantis (N281).

Lees meer...
 
Meer artikelen...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 10 van 27