Home

Aantal bezoekers

mod_vvisit_counterVandaag27
mod_vvisit_counterGisteren186
mod_vvisit_counterDeze week213
mod_vvisit_counterDeze maand1596
mod_vvisit_counterAltijd340504

Raamposter bestellen

Heeft u nog geen raamposter ontvangen?

Klik dan hieronder om een gratis raamposter te bestellen:

poster_bestellen_3d

 


Realisatie website:
EZ Webdesign - EaZy to use websites & software
Oud-deputé Antoine Janssen houdt mooi baantje over aan Buitenring Afdrukken
vrijdag 15 augustus 2014 16:36

logo-antoine-janssenOud-deputé Antoine Janssen is door de Provincie ingehuurd als procesmanager voor de Buitenring. Dat melden de Limburgse kranten, aldus loo-tv in Brunssum. In 2012 was hij als gedeputeerde voor de PVV eindverantwoordelijk voor de peperdure doorstart van de ringweg door Parkstad. Onder zijn leiding stegen de kosten van €240 miljoen naar €395 miljoen. Zijn eigen PVV-fractie stemde tegen omdat de ringweg huns inziens niet voldoende rendabel is.

 

Nadat de coalitie na ongeveer één jaar uit elkaar viel moest Janssen het veld ruimen en was hij lange tijd werkloos. Uiteindelijk ging hij aan de slag als zelfstandige. In zijn nieuwe functie, die tot het einde van het jaar duurt, is hij verantwoordelijk voor het onderhouden van de contacten met gemeenten. Ook gaat hij enkele politiek-bestuurlijke analyses maken, aldus loo-tv (klik hier).

 

--------------------------

 

Redaktioneel commentaar


Deze benoeming geeft te denken over de koers van de provincie. Waarom een zwaargewicht inhuren voor allerlei bestuurlijk contact met de gemeenten als de BPL eind dit jaar volgens de provincie gewoon wordt goedgekeurd door de Raad van State? Alles loopt toch volgens plan, roepen ze zelfverzekerd? Alles is bestuurlijk dichtgetimmerd en Parkstadbestuurder Eric Geurts (ook uit Brunssum) houdt jarenlang alle raadsleden in Parkstad met sukses in het gareel. Dat doet hij samen met Parkstadvoorzitter Gerrit van Vegchel (klik hier), een lector vastgoed die van buitenaf is ingehuurd om het "Wij-gevoel" tot werkelijkheid te verheffen. Beide heren zijn al tijden bezig met weerspannige gemeenten in de Oostelijke Mijnstreek. Wat moet er nu allemaal besproken worden met de gemeenten, een zodanig precaire materie dat Parkstadbestuurders en de ambtenaren in Maastricht dat niet meer zelf kunnen?

 

Mocht het plan vernietigd worden, ja, dan heeft de provincie gespreksstof. Weggedeelten zijn al voortijdig aangelegd en die moeten in dat geval door de gemeenten worden ingepast in nieuwe gemeentelijke bestemmingsplannen. Dat wordt gedoe, onbegrip en politiek manoeuvreren met de Parkstadgemeenten die bijna allemaal failliet zijn.

 

De appellanten zijn zeker van hun zaak. Maar de provincie stelt dat alles met die BPL juridisch in kannen en kruiken is. De rechtszaak in Den Haag is een fluitje van een cent. Voor welke zaken moeten er dan allemaal "politiek-bestuurlijke analyses" gemaakt worden, en nog wel maandenlang fulltime, vlak voor de lonkende, glorieuze juridische eindstreep? Of is die eindstreep niet zo zeker? Is regeren dan inderdaad vooruitzien, en zetten we dus nog meer door de wol geverfde politici in? De Buitenring is een prestigezaak. Want met een nuchtere rekensom van kosten en baten heeft het project al lang niets meer te maken. Althans zo stelt de voormalige deputé's eigen PVV-achterban vanaf 2012 in Provinciale Staten. De PVV-fractievoorzitter zei toen:

 

"Voorzitter, de PVV is voorstander van meer asfalt als dit de economie ten goede komt. Wij zijn voorstander van een Buitenring, echter niet tegen elke prijs. Zoals wij de voorliggende gegevens inschatten is er geen economische meerwaarde en kunnen wij met het onderhavige voorstel dan ook niet instemmen" (klik hier).

 

Laatst aangepast op zaterdag 16 augustus 2014 07:49