Home Over Buitenring Nee

Aantal bezoekers

mod_vvisit_counterVandaag34
mod_vvisit_counterGisteren186
mod_vvisit_counterDeze week220
mod_vvisit_counterDeze maand1603
mod_vvisit_counterAltijd340511

Raamposter bestellen

Heeft u nog geen raamposter ontvangen?

Klik dan hieronder om een gratis raamposter te bestellen:

poster_bestellen_3d

 


Realisatie website:
EZ Webdesign - EaZy to use websites & software
Over Buitenring Nee Afdrukken

Doel van de stichting Buitenring Nee te Heerlen

De stichting "Buitenring Nee" is opgericht om de leefbaarheid en bereikbaarheid in de regio Oostelijk Zuid Limburg en de aangrenzende regio’s van Duitsland en België te bevorderen.

Onder leefbaarheid wordt naast wonen en werken ook verstaan natuurbehoud, natuurbescherming en natuuruitbreiding. Hiermee zijn mensaspecten en natuuraspecten van planologische projecten geen tegengestelde grootheden maar liggen zij in elkaars verlengde. Mens en natuur hoeven niet elkaars vijand te zijn.

De stichting wil haar doelstelling primair bereiken door het geven van informatie of advies aan uiteenlopende partijen en door het faciliteren van informatie-uitwisseling tussen bewoners, overheden en organisaties op het gebied van leefbaarheid, bereikbaarheid en natuurbescherming.


Geschiedenis van de stichting Buitenring Nee

Nadat de Provincie Limburg op 19 september 2006 haar plannen presenteerde voor het verbeteren van de verkeerssituatie in de regio Oostelijk Zuid Limburg en de aangrenzende gemeenten van Duitsland, organiseerde zij in juni 2008 informatiebijeenkomsten in de regio met concretere voorstellen. Gezien de geringe ruchtbaarheid die de provincie gaf aan haar vergaande plannen in de regio is in september 2008 een aantal particulieren bij elkaar gekomen om de lacunes in de informatieverspreiding in de regio met elkaar te bespreken. Zo kwam uit onderzoek van de provincie in november 2008 naar voren dat 45% van de inwoners van Heerlen niet weet waar de provinciale plannen met betrekking tot verkeersproblematiek over gaan, terwijl inspraaktermijnen al lang voorbij waren. Dit heeft geresulteerd in de oprichting van een stichting die zich ten doel stelt de burgerzin van de inwoners in de regio te bevorderen, hun politieke betrokkenheid te vergroten en informatie-uitwisseling te faciliteren.

 

Heeft u ideeën, expertise of heeft u behoefte aan informatie aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

www.buitenringnee.nl