Home

Aantal bezoekers

mod_vvisit_counterVandaag27
mod_vvisit_counterGisteren186
mod_vvisit_counterDeze week213
mod_vvisit_counterDeze maand1596
mod_vvisit_counterAltijd340504

Raamposter bestellen

Heeft u nog geen raamposter ontvangen?

Klik dan hieronder om een gratis raamposter te bestellen:

poster_bestellen_3d

 


Realisatie website:
EZ Webdesign - EaZy to use websites & software
Staatssecretaris informeert Kamer over PAS na uitspraak Europese Hof Afdrukken
maandag 07 juli 2014 21:14

logo-dijksmaIn een brief van 3 juli aan de Tweede Kamer bericht de staatssecretaris van Economische Zaken, Sharon Dijksma, over de stand van zaken van de Programmatische Aanpak Stikstof, een beoogde nieuwe wetgeving. Zij betrekt hierbij het arrest van het Europese Hof van Justitie in Luxemburg in mei over de toelaatbaarheid van schade aan beschermde natuurgebieden.

 

De staatssecretaris maakt duidelijk dat er tengevolge van de Europese uitspraak bij vermoeden van schade sneller dan voorheen overgegaan moet worden tot een onderzoek naar Alternatieven, Dwingende noodzaak en de mogelijkheid van Compensatiemaatregelen (zgn. ADC-toets) alvorens een overheidsbesluit rechtsgeldig wordt verklaard. En wel in die genoemde volgorde.

 

Bij de beoordeling van de toelaatbaarheid van die schade ('passende beoordeling') spelen de nieuwe wetgeving PAS en compensatiemaatregelen geen rol van doorslaggevende betekenis.

 

In haar brief geeft de staatssecretaris op het einde van pagina 3 en begin 4 de meeste duidelijkheid. Voor het overige is de brief niet helemaal eenduidig waardoor gemeenten en provincies de brief kunnen interpreteren alsof men op de ingeslagen weg door kan gaan.

 

Klik hier voor de brief van de staatssecretaris.

Laatst aangepast op dinsdag 08 juli 2014 05:17