Home

Aantal bezoekers

mod_vvisit_counterVandaag34
mod_vvisit_counterGisteren186
mod_vvisit_counterDeze week220
mod_vvisit_counterDeze maand1603
mod_vvisit_counterAltijd340511

Raamposter bestellen

Heeft u nog geen raamposter ontvangen?

Klik dan hieronder om een gratis raamposter te bestellen:

poster_bestellen_3d

 


Realisatie website:
EZ Webdesign - EaZy to use websites & software
Stichting Buitenring Nee te Heerlen
Raad van State voegt beroepsprocedures samen Afdrukken
vrijdag 22 augustus 2014 07:48

logo-rechterDe Raad van State heeft laten weten de beroepsprocedure tegen de beoogde verdieping van de Buitenring bij Vaesrade gelijktijdig te willen behandelen met de bodemprocedure tegen de Buitenring. In beide procedures staan dezelfde ecologische en hydrologische gevolgen van de BPL voor het Natura 2000-gebied Kathagerbeemden/Geleenbeekdal ter discussie. De provincie heeft de Raad een brief gestuurd met het verzoek beide zaken te 'ontkoppelen'.

 

Lees meer...
 
Oud-deputé Antoine Janssen houdt mooi baantje over aan Buitenring Afdrukken
vrijdag 15 augustus 2014 16:36

logo-antoine-janssenOud-deputé Antoine Janssen is door de Provincie ingehuurd als procesmanager voor de Buitenring. Dat melden de Limburgse kranten, aldus loo-tv in Brunssum. In 2012 was hij als gedeputeerde voor de PVV eindverantwoordelijk voor de peperdure doorstart van de ringweg door Parkstad. Onder zijn leiding stegen de kosten van €240 miljoen naar €395 miljoen. Zijn eigen PVV-fractie stemde tegen omdat de ringweg huns inziens niet voldoende rendabel is.

Lees meer...
 
Raad van State vernietigt bestemmingsplan Westerveld Afdrukken
vrijdag 08 augustus 2014 07:46

logo-hamerOp 6 augustus heeft de Raad van State een bestemmingsplan in Drente vernietigd, waarbij een aantal appellanten en de Milieudefensie in het gelijk zijn gesteld. De gemeente had een bestemmingsplan vastgesteld om nieuwe activiteiten mogelijk te maken in de nabijheid van een beschermd Natura 2000-gebied. Daarna is nog een zogenaamd reparatieplan en coördinatieplan door de gemeenteraad vastgesteld om enkele detailzaken verder te regelen. De rechtszaak heeft juridisch-inhoudelijk veel gemeen met de Buitenring Parkstad Limburg.

Lees meer...
 
Relaties tussen bedrijfsleven, financiële wereld en de politiek in Limburg Afdrukken
maandag 28 juli 2014 11:09

logo-2manIn Limburg bestaat een informeel netwerk van contacten tussen bedrijfsleven, de financiële wereld en de politiek. In dit circuit worden veel plannen gesmeed die later als hapklare brokken aan Provinciale Staten worden aangeboden als hamerstuk. Ook de plannen rond de Buitenring zijn tussen 1997 en 2001 tot stand gekomen via deze overlegstructuur. Hoe ziet die structuur eruit? Hierbij een onderzoek naar dit netwerk uit 1997 van een accountant-in-opleiding uit Maastricht. Als je invloed wilt uitoefenen in Limburg, waar moet je dan zijn?

Lees meer...
 
Nut en noodzaak Buitenring door recente wetenschappelijke ontwikkelingen achterhaald. Afdrukken
dinsdag 22 juli 2014 18:42

logo-Huib van Essen-2Volgens onderzoeksbureau CE Delft zijn de scenario’s en verkeersprognoses waarop investeringen in het hoofdwegennet worden gebaseerd, achterhaald en leiden ze tot onrendabele investeringen. De huidige verkeersvraag is veel lager dan in de laagste scenario’s waarmee wordt gerekend, aldus de onderzoekers. De huidige besluiten voor weguitbreidingen zijn gebaseerd op het hoge scenario, waardoor de investeringen ten onrechte een positief economisch effect lijken te hebben.

Lees meer...
 
Vergrijzing zorgt voor daling mobiliteit in Nederland Afdrukken
zondag 20 juli 2014 21:57

logo-automobilistVolgens het Planbureau voor de leefomgeving heeft de vergrijzing de komende jaren een dempend effect op de ontwikkeling van de mobiliteit. Na de eeuwwisseling is dat patroon veranderd, aldus dit nieuw rapport. Niet alleen is de bevolkingsgroei afgenomen, ook de leeftijdsopbouw verandert. Dit effect wordt vanaf 2020 langzaamaan groter dan het stuwende effect van de bevolkingsgroei. De demografische ontwikkeling heeft dan per saldo een negatief effect op de groei van de (auto)mobiliteit. Deze mobiliteitsvergrijzing draagt bij aan een gelijkmatiger spreiding van het (auto)verkeer over de dag, en daarmee aan een geringere congestie. Dit komt doordat ouderen de spits vaker vermijden dan anderen.

Lees meer...
 
Tussentijdse rapportage Buitenring aan PS Afdrukken
woensdag 16 juli 2014 14:33

logo-BPL3 cIn een tussentijdse rapportage meldt de provincie op 9 juli aan PS dat het project Buitenring een fase ingaat, waarin ze door externe factoren te maken krijgt met een aantal onzekerheden wat planning betreft. Denk daarbij aan uitstel van de regelgeving PAS, het uitstel van de uitspraak van de Raad van State (verwachting eind 2014), de keuze van de gemeente Kerkrade om met alle voorbereidende werkzaamheden te wachten tot na de uitspraak van de Raad van State en enkele gronddossiers die (mede daardoor) nog niet zijn uit onderhandeld.

Lees meer...
 
Staatssecretaris informeert Kamer over PAS na uitspraak Europese Hof Afdrukken
maandag 07 juli 2014 21:14

logo-dijksmaIn een brief van 3 juli aan de Tweede Kamer bericht de staatssecretaris van Economische Zaken, Sharon Dijksma, over de stand van zaken van de Programmatische Aanpak Stikstof, een beoogde nieuwe wetgeving. Zij betrekt hierbij het arrest van het Europese Hof van Justitie in Luxemburg in mei over de toelaatbaarheid van schade aan beschermde natuurgebieden.

Lees meer...
 
Appellanten en provincie dienen stukken in voor bodemprocedure Afdrukken
maandag 07 juli 2014 20:42

logo-appellantenIn antwoord op een verzoek van de Raad van State om te reageren op de uitspraak van het Europese Hof van Justitie in Luxemburg, hebben de provincie en appellanten in de bodemprocedure hun schriftelijke reaktie ingediend. De provincie probeert duidelijk te maken dat de Europese uitspraak geen gevolgen heeft voor haar inpassingsplan, de diverse appellanten leggen uit waarom zij vinden dat de uitspraak bijdraagt aan een vernietiging van het inpassingsplan.

Lees meer...
 
'Luchtvervuiling Ringweg Zuid Groningen gevaar voor kinderen' Afdrukken
dinsdag 17 juni 2014 19:59

logo-ringweg-zuidKinderarts Pieter Sauer van het UMCG roept de Groninger gemeenteraad en Provinciale Staten op de huidige plannen voor de Groningse Ringweg Zuid af te blazen. In een open brief die ook is ondertekend door het Longfonds, spreekt hij zijn zorgen uit over de gevolgen van de plannen voor de gezondheid van kinderen. Sauer wijst op recente studies waarin staat dat bij kinderen die tot 500 meter van een snelweg wonen een verhoogd aantal luchtwegklachten en verergering van astma is vastgesteld. Ook blijkt uit onderzoek dat kinderen van moeders die woonachtig zijn in de buurt van een snelweg een lager geboortegewicht hebben. Dat leidt tot een verhoogd risico op longproblemen op latere leeftijd.

Lees meer...
 
Impressie voortijdige aanleg Buitenring Afdrukken
maandag 09 juni 2014 07:59

bouwplaats BPL-07-06-2014 000In een boerenveld tussen Hoensbroek (Hommerterweg) en Amstenrade (Allee) wordt, vooruitlopend op het eindoordeel van de Raad van State, alvast een grote zandbak aangelegd. Als de Raad het PS-besluit Buitenring legitiem vindt, zal dit worden geasfalteerd en in gebruik genomen. Zo niet, dan weet provincie noch gemeente hoe het verder zal verlopen. Duizenden kubieke meters zand zijn al verwijderd, maar een traject van tekeningen, besluitvorming en inspraak moet dan nog in gang worden gezet. Met de voortijdige aanleg van de Buitenring probeert de provincie naar het oordeel van appellanten de gemeentelijke politiek voor een voldongen feit te zetten. Hierbij een impressie met foto's.

Lees meer...
 
Meer artikelen...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 27